Restauranten

Hos Aunegården restaurant sitter historien dypt i veggene. Bygget har stått her i over 200 år og har en fantastisk historie å fortelle. Da Aunegården i 1996 ble omgjort til restaurant og kafe, brukte vi mye tid på å bevare historien til det gamle bygget. Med fokus på lokale, kortreiste råvarer og en kjøkkenstab som brenner for gode matopplevelser, kan du hos oss oppleve noe av det beste Norge har å tilby innen mat og vin. Et varmt vertskap og et historisk bygg setter den perfekte ramme på en hver kveld.

Vertskapet

Ekteparet Nils Håkon Hansen og Helene Karoline Sokresen åpnet dørene til nyoppussede Aunegården Restaurant våren 1996. Aunegården har i over 200 år forsynt Tromsøs befolkning med mat og andre essensielle varer. Da Nils Håkon og Helene kom over gården hadde den stått tom i en årrekke etter at tredje generasjon Aune hadde lagt inn årene 5 år tidligere. Det historiske bygget sto i fare for å bli jevnet med jorden da Nils Håkon overtalte sin bedre halvdel til å overta bygget og starte egen restaurant. Både Nils Håkon og Helene har lang erfaring fra restaurantyrke og har begge jobbet ved flere store restauranter i Norge og i utlandet. Nils Håkon hadde lenge drømt om å åpne en egen restaurant i Tromsø, med fokus på de lokale råvarene han hadde forelsket seg i fra første dag i Nordens Paris. Ekteparet sa opp sine respektive jobber og gikk i gang med et restaureringsprosjekt få ville makte påta seg. Ekteparet fikk god hjelp fra trebyggentusiaster i lokalsamfunnet og etter 14 måneder med beinhardt arbeid kunne Nils Håkon og Hele endelig åpnet dørene til Aunegården Restaurant og Kafe.

Menyen

Vi tror på kortreist og etisk mat, og benytter oss alltid av sesongens beste råvarer. Våre råvarer er enten økologiske eller dyrket på en måte som både vi og våre leverandører finner å være bærekraftige. Vi er opptatt av å lage all mat fra grunnen og bruker ikke noen kunstige tilsetningsstoffer i våre retter. Vår eminente Kjøkkensjef Hans Petter Gjølsrud setter hver Mandag opp ukens meny, med hensyn til det beste sesongen og våre lokale leverandører har å by på. Menyen serveres hver dag hele uken fra kl. 17.00 og kan nytes som 3, 4 eller 5-retter. De fleste av rettene på menyen er også tilgjengelig som enkeltretter eller forretter.

Vi kan tilby en lunsjmeny tirsdag til lørdag fra kl. 11.00 til 15.30. Minichef 3-retters meny kan bestilles fra kl. 16.00 og serveres frem til kl. 18.00. Vår Chef meny kan bestilles fra kl.17.00 hver dag.

Søndagsbuffé

Lysten på den gode følelsen av søndagsmiddag med familien uten å måtte slave over kjelene? Da er du og alle dine hjertelig velkommen til oss på Aunegården restaurant. Våre kokker lager nydelig søndagsstek av det beste lokale kjøttet i hver sesong. Steiken serverer vi med deilige lokale grønnsaker og saus. Du kan velger mellom en rekke ulikt tilberedte poteter. Bufféen inneholder også en rekke smaksrike kalde retter som spekepølse, skalldyrsalat og kyllingsalat, alle med hovedråvarer fra regionen. Ønsker du forrett, forsyner du deg fritt fra vår suppestasjon.

En av fordelene med å reise er at vi lærer å velge vin!
Bjørnstjerne Bjørnson

Aunegården restaurant er stolt av å ha en av Norges ypperste Sommelier Frans C. Bakken som ansvarlig for vår vinkjeller. Frans har satt sammen er vinkjeller bestående av utvalgte viner fra bl.a. Frankrike, Spania, Portugal og Sør Afrika. Våre viner er selvfølgelig valgt ut fra våre strenge kriterier og bare produsenter som setter hovedfokus på at vinen er biodynamisk eller økologisk, eller rett og slett et veldig godt håndverk, slipper inn i vår kjeller. Er du usikker på hva som passer til din meny? Spør vår Sommelier om forslag.

Privacy Policy